Saint Mary                 Macedonian Orthodox Church, Cambridge, Ontario  

Македонска Православна Црква Раѓање на Пресвета Богородица, Кембриџ, Онтарио, Канада

HOME    CHURCH BOARD    EVENTS    PHOTOS    LINKS     CONTACT

HOME

Home Page  

   

 

 

 

      Favorites

 
 
 
 

  

 

 

MACEDONIAN HERITAGE VILLAGE

РАСПОРЕД НА БОЖИЌНИ СЛУЖБИ 2015

 

 
 

Sveta Mala Bogorodica Cambridge

MPC Kalendar

MPC Kalendar za Outlook 2003 i 2007

Соборна Црква Скопје

Свети Климент Охридски-Торонто

 Info Board Archive

Добредојдовте

             Македонската Православна Црква одсекогаш била чувар на Македонскиот Народ,

        како во Македонија, така и овде, далеку на овие простори. Собиралиште и топло гнездо

        на нашата вера, традициите и културата.
             

               Нашата црква успешно опстојува на овие простори, каде што живеат Македонци

        од цела Македонија: Воден, Лерин, Битола, Скопје, Струмица, Велес, Пирин и многу

        други места. Заеднички ги градиме сите наши успеси. Помагател на многу наши

        новодојдени семејства, кои за жал, ја напуштаат Македонија и доаѓаат овде, надевајќи

        се на подобар живот и подобра иднина.


             Навистина, може слободно да се каже, дека оваа мала и убава црква, вистински

        представува втор дом за секое македонско семејство, место каде духовно се нахранува,

        патриотски се изградува и културно се поврзува со македонските корени.


            Исклучителна е помошта на црковната управа, која со неуморната работа, организира

        различни културно забавни програми. Со еден збор се грижи за духовниот,

        културниот и националниот живот на секој Македонец на овие простори.

 
 

  Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан

 

 
 

Митрополит

Американско-Kанадски

г. Методиј

 

 

Парохиски Свештеник

Протоереј  Гоце Деспотовски

 

 

                         

   
 

provided by florida website design company
Copyright @ 2005    "St Mary Macedonian Orthodox Church"     All rights reserved